Skip to content

Effectief datagedreven werken

7 tips om klein te starten met big data

Grote hoeveelheden beschikbare data zijn aan de ene kant prachtig: je kunt er immers enorm veel van leren. In de praktijk verzamelen veel organisaties echter veel meer data dan nodig. Vaak beschikken ze over zóveel informatie, dat ze niet goed weten waar ze naar moeten kijken. Of er wordt wel effectief relevante data verzameld, maar deze wordt vervolgens niet optimaal gebruikt als input voor beslissingen.

Effectief datagedreven werken​

7 tips om klein te starten met big data

Marloes de Bruin
Marketing Manager bij Digital Power
Laatst bijgewerkt: 05-04-2020

6 min.

Grote hoeveelheden beschikbare data zijn aan de ene kant prachtig: je kunt er immers enorm veel van leren. In de praktijk verzamelen veel retailers echter veel meer data dan nodig. Vaak beschikken ze over zóveel informatie, dat ze niet goed weten waar ze naar moeten kijken. Of er wordt wel effectief relevante data verzameld, maar deze wordt vervolgens niet optimaal gebruikt als input voor beslissingen.

Om data effectief in te zetten in je organisatie, moet je bij de basis beginnen. Denk dus niet meteen in wereld veranderde termen, maar ga stap voor stap aan de slag. Download onze 7 tips waarmee je direct aan de slag kunt.

Download de 7 tips

Vul onderstaand formulier in om de tips in je mailbox te ontvangen.

Van data naar doen. Met Digital Power.

We helpen organisaties stap voor stap op weg naar datagedreven volwassenheid aan de hand van ons eigen Bouwstenenmodel:

We beginnen altijd met het vertalen van de missie en visie van een bedrijf naar een degelijke datastrategie. Vervolgens gaan we bekijken welke middelen nodig zijn om de beoogde doelstellingen te bereiken. Gedurende het traject meten we natuurlijk of we de juiste weg zijn ingeslagen.

Wat we merken is dat de gemiddelde retailer nog altijd beslissingen neemt op basis van zijn gevoel en persoonlijke ervaringen. Wij vertrouwen liever op objectieve data. Op basis daarvan neem je betere beslissingen die écht bijdragen aan het bereiken van je doelstellingen. Ontdek hier wat we voor je kunnen doen.

Mailtje ontvangen wanneer ons volgende artikel over Data Analytics gepubliceerd is?

Dit is een artikel van Marloes de Bruin, Marketing Manager bij Digital Power
Marloes de Bruin is Marketing Manager bij Digital Power. Ze is een strategische, all-round marketeer met een passie voor datagedreven marketing. Ze schrijft over uiteenlopende onderwerpen met input van onze data consultants.

Lees onze andere artikelen over datagedreven werken